05 June 2009

Stockholm

Jag vaknade idag av några champagne-frukostande studenter som sjöng "var är mössan?!" - "Här är mössan!!" och så vidare....har sjukt ont i mitt högra öra, det känns som nån har roligt med en voodoo-docka och sticker nålar i högra örat på den!!!! AJ!

Jag kom något försenat hemifrån igår, jag var så inne i mitt PM-skrivande att jag totalt glömde bort tiden, dessutom glömde jag också bort att jag också måste lösa tågbiljett, då mitt 10-kort har gått ut. Detta resulterade i att jag fick springa, med paraplyet i ena handen, väskan i andra, upp för backen till järnvägsstationen. Jag kom fram alldeles svettig och blöt av regnet, bara för att få veta att tåget är en halvtimme försenad----tack så mycket!! Då fick man stå där i kylan, och bli alldeles blöt av regnet, då det blåste så stark att det inte gjorde någon som helst skillnad om man stod under tak eller inte!
Jag fortsatte att frysa under hela resten av dagen..blev inte varm förrän jag fick kliva in i duschen när jag väl kom hem på kvällen!..

Jag mötte Sven inne på centralen..först gick vi till banken..men det var så som förra gången, förgäves. Vi kollade lite på studenttågen som inte verkade bry sig om regnet, fulla och högljudda som de var...ganska fascinerande..haha..det måste ha regnat non-stop igår, så vi gick in på kulturhuset och satte oss på kafét högst upp i huset, med bra panoramablick över Sergels Torg, men det fanns förstås inga platser kvar vid fönstren.

Det blev en stor bit chokladtårta för mig och ett glas vatten..mumsigt så gott! Hade dessutom ett trevligt samtal med mannen i kassan...han frågade "Which language?"..Jag svarade " Doesn't matter, whatever language is fine"..."So, is Russian ok?"..."No, not Russian. But German, French, English or Swedish is fine with me"...Han började då prata tyska med mig...var ganska kul faktiskt.

Sedan satt vi där, omgivna av mammor eller pappor med små barn..hade trevliga och intressanta samtal..och jag njöt av min chokladtårta...frussen som jag var - perfekt för att må bättre :)
Klockan 5 stängde de..så vi tog en promenad genom stan, studenterna var fortfarande i full gång, fortfarande lika skrikiga (konstigt att de inte blivit hesa ännu!) och ännu fullare...efter en promenix genom gamla stan, och en diskussion kring Terminator Salvations vara eller icke-vara tog vi tunnelbanan tillbaka till centralen där det blev Goodbye...Hjälp vad ett år går fort....helt sjukt faktiskt!


Jag tog sen tåget hem, fick typ sista sittplatsen, jag hann även springa in på pressbyrån och köpa min absoluta favorit sallad - bulgur-kyckling, mmh så gott.
Väl hemma blev jag upphämtad, åkte ner till bolaget för att köpa lite vin, inför ikväll..sedan hem.

Rundade av kvällen med att kolla på film, äta sallad och dricka ett glas rödvin..som ledde till att jag somnade ganska snabbt..:)

Gamla listan:
 • skriva 2 PM - 1 down, 1 kvar!
 • skriva 2 Hemtentor - Får se om det blir av, annars skjuta upp de till augusti-inlämningen
 • Åka till Stockholm idag - Done!
 • Träffa Sven - Done :(
 • Hämta väskan på vinden - Ska jag göra imorron.
 • Packa - På söndag
 • Gå på Akademibokhandeln - På måndag, jag hann inte igår
 • Köpa sommarkläder - På måndag
 • Synkronisera musiken mellan stora och lilla datorn - förhoppningsvis på söndag
 • Fira Antons student - Idag
 • Rätta stavfel och annat smått i uppsatsen - förhoppningsvis idag!
 • TVÄTTA! - Har satt upp tvättid på söndag-eftermiddag
 • Handla godis - ta med - Lördag
 • Hitta en present åt mamma och pappa - Måndag


Så, jag fick idag ännu en ny bevakningsbekräftelse - Julie Cohen - Girl from Mars.
Jag kommer att ha mycket att läsa när jag kommer tillbaka om ca 7 veckor...

2 comments :