10 August 2009

Paris, je t'aime

Jag orkar varken tänka eller prata om alla problem, framförallt hinder stora som Eiffeltornet som jag har att tampas med just nu. Framtiden är oviss och ser ganska mörk ut. Det som är surprising med det hela är att bara en pytte liten del av det hela är mitt fel..allt annat är out of my hands, saker som jag inte kan påverka. Men ångest ger det iaf, ganska mycket faktiskt.

Mer om Paris:

 • Det fanns otroligt många turister på Paris' gator. In fact, jag har aldrig sett så många människor! Köerna till exempel Louvren var kilometer långa! Har själv varit på Louvren några gånger, och har hittills alltid sluppit att stå i kö ( För det ena fanns det en hel del mindre människor då, för det andra så har jag aldrig någon väska/handväska med mig ( Det tar kortare tid utan väska, då man slipper säkerhetskontrollerna, dessutom så kan man ju det man absolut behöver ha med sig stoppa i sina fickor och man slipper ha axelont vid dagens slut!). Det är inte så att jag nu var i Paris under en tid där det finns fler turister än vanligt, eftersom det var min fjärde gång där på ca samma tid och det brukar vara en hel del lugnare.
 • Inne på Disney så råkade jag krocka med Jack Sparrow. Det har jag bildbevis på! Men tyvärr så togs bilden under krocken vilken skakade kameran och hela bilden är en enda röra av oidentifierbart brus. Istället för att be om ursäkt ( och det var hans fel, så som han vinglade runt på hans vanliga sätt) sa han bara "Parlay", som om det skulle hjälpa något..tststs • Träffade också på Stallone, men han var tyvärr inte äkta.
 • Jag blev faktiskt lite rädd när den stora gruppen av uteliggare under bron började springa och ropa efter oss.
 • Hur många Eiffeltorn-suvenirer kan man köpa?
 • På RER till flygplatsen kom en kvinna, av afrikansk ursprung med turban på huvudet fram till mig och sa något på slang-franska. Jag översatte det till att jag ska ge henne sittplatsen eftersom hon är vackrare än mig..är inte helt säker på att jag översatte fel :P
 • De franska orden jag använde mest var "Deux, Bonjour och Merci" i den ordningen.
 • Varför är fransmännen så kända för sin "gourmet" mat? Vem tycker att Sniglar, Gåslever och linsröra är gott?
 • Intressant är även fransmännens förkärlek för "ö". "Stöckhölm", "Charles de Gölle", "Pööl" (Paul), "Clööde" ( Claude)..osv.
 • Varför har de japanska kvinnorna alltid högklackade skor på sig när de går på sightseeing?

De senaste dagarna har varit härliga sommardagar. Jag har njutit av solen på balkongen, på härliga morgonpromenixer och dopp i Mälaren. Synd att sommaren är över nu.

Det har varit lite ont om böcker på sistone. Jag har inte heller några böcker på beställning ( bortsett från The Good Luck Girl av Kerry Reichs). Men ibland så blir man överraskad. Har sent igår börjat läsa "Saving Grace" av Ciara Geraghty och jag är kär, underbar bok.

2 comments :

 1. Paris låter helt underbart!! Inser att jag glömt av din blogg, ska försöka titta in lite oftare! Hoppas allt är bra med dig, gumman! Kram

  ReplyDelete
 2. :) Det var helt underbart! Jag älskar Paris! Jo, det är bra med mig, jag kan tyvärr inte påverka det som är mindre bra. Hur är det med dig då??? Kram

  ReplyDelete