29 October 2009

Framtiden

Kunde inte sova...inte än. Ska försöka påbörja en lista över allt som jag ser fram emot! :

  • 5. November --> Discshoppaket med amerikanskt godis/choklad och Star Trek på Blu Ray!
  • Någon gång nästa vecka --> G.I. Joe på Blu-Ray (Hjärndöd film, men det finns ögongodis i form av Channing Tatum och action-scenen i Paris är skit-kul, framförallt för geografin inte stämmer nånstans..haha..man kan ju inte åka mot La Défense ifrån Triumfbågen och komma till Notre Dame..eller till Eiffeltornet..haha..
  • 12 November --> Klippning!
  • 13 November --> 2012 på bio! (Älskar Emmerich filmer, genial tysk humor..)
  • 20 November --> New Moon ( behöver jag säga mer?)
  • December --> Jag är ingen Jul-människa, har jag aldrig varit. Men det är något med Adventstiden som gör mörkret vackrare på något sätt. Tänker på glögg och självbakade kakor....om någon är intresserad --Glögg/kakor kväll, kakbakning osv..hör av er :)
  • 18 December --> Avatar ( är dock tveksam om jag hinner se den före Jul, ska ju åkas en hel grupp till Stockholm för att kunna avnjuta filmen på 3D!)
  • 29 Januari --> Mamma kommer på besök!!!

Så, nu vet jag inte mer..eller vet ej de exakta datumen...
Nytt försök att gå och lägga mig....



Såg precis att jag fortfarande är en Bean-Girl..haha.. jag står fortfarande med på listan, efter alla dessa år. Kul. " You know James.... I was always better" " (Goldeneye)

Dumma dator

Jag har nu tagit isär datorn, dammsugit den och blåst sönder den med all min lungkapacitet, som inte är särskilt stor, just nu..*host host*. Fläkten har lugnat sig lite nu, men bra är det inte. Jag får kolla upp i helgen hur det är med garantin osv. Men just nu kan jag inte bli av med min dator, jag behöver den. Snart hemtentadags och mycket av min kurslitteratur finns som e-böcker!

Det blev en liten runda idag, inte ner på stan, men en liten runda runt i skogen. Spenderade dock stora delen av dagen i sängen, läste en hel bok idag. Den var faktiskt ganska bra. Förvånansvärt faktiskt. Det var bara nån liten dum bok jag köpte för att komma upp till en viss summa. En bok jag skulle skämmas att bli sedd med ute. Men den var otroligt mycket bättre än ryktet. Den förtjänar bättre faktiskt.
Huvudpersonen i boken var blind, och jag måste erkänna, trots nya linser och klar syn var jag så mycket inne i boken att jag själv blev blind. Det är inte många böcker som lyckas med sånt. Antingen så var jag extrem emottaglig idag eller så är författaren helt enkelt duktig på det..så det så!

Spenderade kvällen framför tvn, kollade på Sagan om Ringen, jag behövde helt enkelt någonting som får mig att må bra....åt en kycklingwrap med feta-ost och drack ett litet glas vitt vin. Nu ska jag (förhoppningsvis) sova som en liten bebis......

Usch blä och urghh

Nähä.--då har min nya fina söta rosa datorn gått sönder. Fläkten har lagt av. Tack för det. Uschusch.

Jag luktar iaf gott...

Och då har solen gått i moln, och därmed har min motivation tagit sig en tupplur. Får se hur det ser ut senare idag. Borde gå ner till apoteket och köpa mer Zyx, vet inte om jag har slut på dem, eller om jag helt enkelt inte hittar på dem i mitt kaos.
Jag har nu iaf tagit en dusch, så jag luktar gott igen, i alla fall nånting..haha. Jag har dessutom tagit fram ett par alldeles nya och fräscha linser, så nu stapplar jag inte längre runt i lägenheten som en seriöst störd person.
Nu ska det bli lunch, eftersom jag inte har handlat på ett tag så står valet mellan en yoghurt + ett äpple, eller en kalkonmacka, därtill blir det tyska nyheter...

Imorron kväll ska jag på födelsedagsmiddag...seriöst, vad är det med er svenskar, det här är den 7:e (!!!!!) födelsedagen jag ska fira den här månaden. Har ni ingenting bättre för er i början av året ? :P :P

The Illusion of Progress

Everybody expects me to break, but I'll never break down again...

Jag vaknade idag med världens största huvud, alldeles för stor för att passa igenom dörröppningen. Tur att jag även vaknade med världens tyngsta huvud, vilket jobb det var att lyfta upp det från kudden.
Jag vet inte än hur denna dag ska utveckla sig. Solen skiner. Jag vill gå ut. Jag behöver sol och syre! Men just nu är det jobbigt att gå härifrån till köket. Te eller kaffe?

Jag fick hem Marian Keyes nya bok igår. Tveksamt om jag kommer att läsa den. Jag har slutat läsa hennes böcker för några år/böcker sedan. Men hon står ju på min inköpslista. Jag har en annan författare som jag köper varje bok av, men jag har inte läst de senaste 5 böckerna. Vad gör man när en författare plötsligt byter stil, ändrar reglerna?

:D Liza Palmers nya bok: A Field Guide to Burying Your Parents gick att beställa igår, vill att den ska skickas idag. LÄNGTAR!!!

Till sist, jag bara älskar Niamh Shaw's blogg, hon är den roligaste människan jag vet, dagens inlägg fick mig att skratta tårar. Me = Crazy Person!

I'm two steps from salvation, but I'm only taking one. Pardon Me.

28 October 2009

Saknaden

Låg i sängen, lyssnade på skön musik, försökte ignorera smärtan i kroppen och allt vad en dum förkylning innebär. Försökte minnas små saker som gör mig lycklig, goda minnen, lyckliga minnen och plötsligt så slog mig sorgen så hårt, oväntat, kändes som om jag gick rakt in i en vägg av saknad. Som slog ut mitt hjärta, trampade sönder det och lämnade det tillbaka i bitar. Kudden är genomblöt av alla tårar. Jag förvånas över det här. Var kom det ifrån? Det har snart gått åtta år, men ikväll var första gången som jag grät och sörjde med hela min kropp. Det känns bättre nu, bara några små tårar som rinner ned för kinderna. Det var nog viktigt att det hände, jag visste ju inte ens att jag kände så.
Nu ska jag (förhoppningsvis) sova.

Du är saknad, du är/var älskad. Tack!

Ljuset i mörkret?

Ljuset i mörkret. Jag är säker på att jag såg det i torsdags förra veckan..jag gick emot det..jag kom närmare...men nu är det mörkt igen. Varför? Måste det blåsa så mycket? Uschusch.

Jag fick tillbaka min hemtenta i torsdags, utav de tre möjligheter, U, Rest och G fick jag G, det vill säga jag klarade tentan! Jag blev så otroligt glad och lättad, en finfin kommentar fick jag också, något i still med att jag har intressanta och självständiga resonemang, BRA!. Efter det så gick jag lite runt i Uppsala, köpte några trevligheter som skall förgylla min vardag. En Body-Soufflé som luktar underbart gott och är hur lätt som helst att smörja in, några ansiktsmasker (bl.a chocolate mud..haha) en fin balsam för håret och en godluktande parfym. Till det köpte jag en lyxig låda med choklad och den brittiska utgåvan av Cosmo. Fredagen blev en underbar mysdag där jag lyxade till min vardag, tog en långpromenad och mådde allmänt bra. Lycklig, full med energi. Underbart.

Lördagen började sämre, bakis på grund av för mycket unnande av rödvin men efter en rolig ( ja, rolig!) städning av lägenheten till underbar musik av bl.a Staind, Cavo och Theory of a DeadMan blev det bättre. Till kl. 6 kom det sällskap till en Sushi, Kirin och Sake kväll med mycket trevlig underhållning, skrattande, och Buzz-spelande.

Söndagen blev en lat dag, med pluggläsning, vilande och mycket TV-tittande.

Men sen på måndagmorgon..usch vilken ångest. Ont i halsen, grinade av att bara försöka svälja ingen halstablett eller whiskey-shot hjälpte, ätande av värktabletter som om de vore godis, ont i hela kroppen och lederna, helt apatisk fick jag ligga kvar i sängen och missa en tvåtimmars föreläsning om ämnesrepresentation.....samma sak igår..bara att jag missade tretimmars föreläsning.....idag har jag legat i sängen hela dagen också...men börjar må bättre..orkade till och med ta mig ut på en mellan-promenix och hämta ut ett bokpaket......

Nu har jag ångest för allt jag har missat i skolan, så mycket som jag ligger efter igen. Jag som trodde att det precis har börjat ordna sig igen. Hoppas hoppas att jag mår bättre imorron, så att jag kan få ny energi..för det behövs det nu verkligen.

Förlåt att jag gnäller..ack så små är mina problem jämfört med andras...men ibland känns det bra att få allting ur sig. Imorron är en ny dag...nya möjligheter.




20 October 2009

Min nya kompis

Jag har fått en ny kompis. Han heter dubbelhaka. Nu behöver jag aldrig mer känna mig ensam igen. Han är en bra kompis också, han dansar och hoppar när jag är glad, och bara hänger när jag är nere och ledsen. Vilken underbar kompis!!

Nej, jag måste ta tag i mitt liv. Igen. Undrar hur ofta jag har sagt det? Skolan är tråkig. Det känns trist att jag behöver säga det. Jag såg faktiskt fram emot studierna, men hur ofta och hur länge kan man diskutera KRS? Antingen så fattar man eller så gör man det inte. Jag fattar, men det spelar ingen roll, jag kan ändå inte applicera reglerna. Glad att jag inte pluggade juridik. Jag är ju inte korkad, hoppas jag i alla fall, men jag kan inte ta regler eller anvisningar från en bok och applicera dem i praktiken. Det är som att laga mat. Det fungerar inte för mig. Jag klarar inte av att följa ett recept. Det blir bara en enda röra och jag fattar ingenting. Vet jag däremot hur slutprodukten ska se ut, så listar jag själv ut vilka ingredienser jag behöver så blandar jag dem efter bästa förmåga, hittar på nya varianter osv, men följa ett recept, aldrig, funkar inte! Samma sak är det med katalogisering. Usch.

Jag har inte heller lyckats hitta några vänner/kompisar på kursen. Inte att jag ansträngde mig så särskilt mycket heller om jag ska vara ärlig. Men det känns ganska tomt i mitt liv efter att två personer inte finns kvar i mitt liv, utav olika anledningar, geografiska avstånd till exempel. Saknar.

Jag har gått upp i vikt, har gått upp en hel klädstorlek. Känns inte så kul. Jag som lovade mig själv för, oj, snart 10 år sedan, att jag aldrig mer ska dit igen..om det nu inte är pga graviditet eller annat. Det har regnat flera dagar i rad nu, det är svårt att gå ut och röra sig, motionera. Jag skulle vilja gå simma. Men jag vågar inte. Tycker att det är pinsamt att gå själv, och jag känner mig absolut inte bekväm i baddräkt/bikini. uschusch.

Har fått ännu fler problem med huden. Halva högra överarm har blivit vit. Vet inte riktigt vad det beror på, men har tappat pigmentet på stora delar av överarmen. På vänstra sidan av halsen har jag fått ngt konstigt utslag/-ekzem..det är alldeles rött och kliar. Uschusch.

Nästa projekt: Göra om köket. Ska renovera köket, köpa nya vitvaror (helst i svart eller grått, såg ett svart kylskåp som jag vill ha), nya skåp, tapeter osv. Tänkte att det ska bli i grått och svart, trädpanelen vill jag måla vitt, tapeter skall ha något slags mönster. Huvudsaklig färg i köket ska vara rött. Får se hur jag kan få in det, kanske i kaklet eller nåt. Min kaffemaskin är ju röd, såsom min brödrost....Får se hur det blir.

Nu tänkte jag läsa lite..sen plugga.

10 October 2009

Party

Här följer några bilder från igår.

Fick veta en hel del hemskheter igår, jag känner mig sviken, är riktigt arg. Kunde knappt sova, usch vad jag hatar falska människor. Uschusch.

Annars så var det riktigt trevligt. Trevliga människor, några som jag inte har umgåtts på väldigt länge pga geografiska omständigheter, det blev smörgåstårta (usch, det jag gillar jag INTE :) ), vin, amaretto-kaffe och en hel del chips. Spelade "Hur fan visste du det?!" och dansade fram till småtimmarna....nån gång efter 4 kom jag hem igen..sov till 9...så nu är jag rejält trött, men ser fram emot en dag med mycket pizza och film :)









09 October 2009

Återupptäcka...

Jag har precis, efter att ha läst 3 timmar i An Echo In the Bone, kommit fram till att jag ska läsa om gamla böcker. Förut gjorde jag det hela tiden, men sen så slutade jag bara med det, utan någon anledning som helst. Konstigt. Varje gång jag står framför bokhyllan och vill läsa om någon gammal bok så tar det stopp. Jag vill inte. Känslan av olust. Men jag måste, och nu har jag bestämt mig, så det så. ( I brist på annat att berätta..haha)

Ska läsa igen:
  • The Best Day of Someone Else's Life - Kerry Reichs
  • Life's Too Short to Frost a Cupcake - Rosie Wilde
  • Desperately Seeking - Evelyn Cosgrave
  • Cafe Tropicana - Belinda Jones
  • Conversations With the Fat Girl - Liza Palmer
  • Seeing Me Naked - Liza Palmer
  • The Nanny - Melissa Nathan
  • Flirting in Cars - Alisa Kwitney
  • Where have all the Boys gone? - Jenny Colgan
  • The Boy I loved Before - Jenny Colgan
  • English as a Second Language - Megan Crane
Så, det borde räcka ett tag. I'll let you know how it goes..haha.

Nu borde jag gå och göra mig i ordning...dags för ännu en 30-års fest, den sista I hope.

08 October 2009

Bokabstinens

Jag har aldrig haft så svårt att hitta böcker förut! Seriöst. Hur svårt kan det vara att hitta en bok att läsa? Väldigt svårt verkar det som! Jag har köpt hela 15 !!! böcker den senaste månaden jag inte kunde läsa. Jämför det med 4, för fyra är det antal böcker som jag köpte och läste den senaste månaden. Helt galet. Jag brukar läsa 4 böcker i veckan, minst.
Vad är det som har förändrats? Jag? Har jag förändrats medan allt annat har förblivit sig likt? Eller är det snarare jag som har stått stilla, medan allt runt omkring mig förändrades sakta med säkert? Är det finanskrisens fel? Jag som ibland kan gilla lite udda böcker av nya författare, att de stora förlagen inte vågar ge de ut, eftersom de inte garanterar vinst? Folk vågar inte skriva om sådant längre som de skrev om innan krisen? Nu måste allt vara seriöst och reflekterande? Eller ha med pengar/jobb kriser/problem att göra? Exempel: "Confessions of a Reluctant Recessionista" by Amy Silver. Jag är så trött på det. Usch..jag vill ha nåt att läsa nu! Inget tungt, det har jag tillräckligt med i An Echo in The Bone, eller i kurslitteraturen, eller till och med i mejlen hemifrån! Jag vill försvinna i en annan värld, även om det bara är för några timmar. Jag vill ha den där lyckokänslan jag får av att läsa en bra bok, känslan i magen jag får när jag är i skolan, eller på stan och plötsligt minns att en bra bok väntar hemma, ååå som jag längtar!

Jag var på akademibokhandeln igår, i Muppsala. De har ju ingen urval alls på engelska böcker, men jag försökte ändå. Hittade som väntat ingenting. Stannade av en slump framför barn/ungdomshyllan, där de till exempel har Twilight på engelska. Såg "Emily"..lyckorus...men nähä..de hade inte bok 3, som jag så gärna hade velat läst. Fick gå tomhänt därifrån.

Känns desperat att lista böckerna som jag väntar på redan nu..framförallt med tanke på att några kommer ut nästa år, vår/sommar. Hjälp!

  • Bachelor and Spinster Ball - Janet Gover ( November)
  • A Field Guide to Burying Your Parents - Liza Palmer ( November)
  • Becoming Scarlett - Ciara Geraghty (Januari)
  • I Heart Hollywood - Lindsey Kelk (Januari)
  • Nina Jones and the Temple of Gloom - Julie Cohen ( Mars)
  • The Thinking Girls Crumpet - Jane Costello (April)
  • The Good, The Bad and The Dumped - Jenny Colgan ( Maj)
Utbudet är väldigt klent...det ser inte bra ut inför framtiden :(

05 October 2009

Känsla av lätthet

Efter en helg med en hel del dumma magkänslor, känns det lite lättare nu.

- Tentan gick åt skogen, men det var väntat, jag gläds dock åt det faktum att jag lyckades lämna in den mot alla odds, skrev den på otroligt kort tid.
- Mexico-kvällen var underbar. Maten urläcker, tequilan jätte god.
- Filmerna som jag tittade på i lördags var underhållande
- Bones är underbar, skulle jag vara intresserad av tjejer skulle jag vilja bli ihop med T.B typ NU :D
- Chokladtårtan igår smakade heavenly,...söndagsångesten avtog något efter besök av B, L och A.
- Men avsaknaden av SMS eller eMail från mamma i helgen ledde till att jag blev ännu mer orolig, magkänslan hjälpte inte precis till. Hade mardrömmar om min syrra och om morfar...osv.
Men jag fick precis klartecken, morfar klarade första operationen, andra äger rum imorron. Syrran och pappa ligger på stranden och solar..mamma har precis shoppat och inhandlat god mat till middagen......medan jag är här i iskalla Sverige och fryser..haha.
- Nu ska jag ta det lugnt iaf, efter att ha gjort en veckas paus i Echo In The Bone ska jag återuppta läsandet, choklad skall det ätas till och drickas något gott. (Ska börja äta nyttigt imorron, eller nästa vecka...eller vad sägs om nästa år????)

01 October 2009

Demons and Angels

Jag har haft problem med min hy på sistone. Det finns olika anledningar till det. Jag har börjat äta mer choklad, istället för smågodis. För lite sömn, för mycket stress. För mycket fet mat, för lite grönsaker och frukter, för mycket festande..listan kan göras oändlig. (Allt detta har förstås inte bara resulterat i dålig hy, utan också i en ökning av siffrorna som visas på vågen, tyvärr). Jag gillar inte att rengöra mitt ansikte, jag gillar inte att smörja på krämer, hatar att sminka mig, jag glömmer bort eller är för lat. Var på apoteket i fredags, såg den jätte fina lilla förpackningen av "Demons and Angels" blev störtförälskad i deras Lipshine, det luktar gott! Har även köpt ansiktskrämen, den är lätt, huden drar in den på en gång och den har fördelen att vara mjukgörande, återfuktande och bekämpande av oren hy på en och samma gång, och det hjälper faktiskt. Nu måste jag bara hitta något som gör att mina stoooooora porer på näsa/kinder blir mindre ....
Ska ner till apoteket imorron igen och inhandla resterande produkter av "Demons and Angels".

Fick hemtentan imorse, fyra frågor varav vi skall svara på 3. Dumma frågor om ABM, Bokhistoria, folkbibliotekarie, och förändringarna för bibliotekarieyrket....jag kan som väntat inte svara på en enda fråga. Håller på stressläsa litteraturen jag inte hunnit med hittills, hoppas att jag kommer på något senare ikväll...har som tur är inte fått någon panik ännu.