29 July 2009

Duktig och Ångest

Jag har svårt att skriva eller höra av mig till folk när jag mår dåligt, när jag har ångest. Har haft en hel del av båda under den senaste veckan. Kan inte riktigt förklara varför. Men det har mycket med studierna att göra, men även med mig själv. Med självinsikt som gör ont. Rejält. Men även med folk som aldrig hör av sig, även fast de har lovat.. eller jag borde nog säga att det snarare handlar om en person. Men å andra sidan är jag lika dålig på att höra av mig själv, så jag borde inte utföra någon judgment. Är ju inte precis någon ängel direkt ju.

Jag har försökt vara duktig i veckan som har gått. Jag har målat min lilla hall i "plommon" färg. Vet inte riktigt om det blev rätt färg, men jag är nöjd att jag tog tag i saken. Det blev inte helt hundra procent bra, men vad ska man förvänta sig av någon som aldrig har gjort något liknande förrut? Dessutom så är det ju typ alltid mörkt där, så ingen borde se.

Jag har haft en trevlig kväll idag, med två flaskor vin, en rosé som smakade otroligt gott och en vit, mousserande som inte var helt fel heller. Därtill en enkel middag bestående av ost och baguette, mmh so gott.

Hihi, jag har fått min Sony Vaio VGN CS 31 S/P i Rosa idag. Det tar ett tag tills allting funkar så som jag vill ha det, men jag är hur lycklig som helst :) Det började bli jobbigt att bara ha min lilla netbook, med 10,1 " att jobba med, började nästan få vaneföreställningar om att jag borde skaffa linser för att kunna se bra på nära håll också, och jag hade drömmar där jag var blind helt och hållet. Men hur som helst, nu har jag en dator jag borde kunna skriva vilken tenta som helst med ( Har ingen aning hur jag lyckades skriva C-uppsatsen på netbooken, känns omöjligt när jag bara tänker på det!!)

Imorron ska jag städa, fixa min lilla hall, börja röja i köket..och kanske ha sällskap på kvällen för att kolla på film.

Nu ska jag lägga mig, försöka stänga av alla dumma tanker ( De på plugget, som inte kommer att bli av som gör mig alldeles galen och ledsen, de på människor som jag har sårat som jag ändå bryr mig om, som jag kanske inte själv förstod att jag sårade!, och allt annat som inte riktigt är bra just nu).....Snart bär det av till Paris och det ska jag försöka njuta av så mycket som möjligt och jag ser redan fram emot att åka med "Pirates of the Caribbean" på Disney :)

22 July 2009

Sommar 09

Funderade precis på hur klent utbudet av böcker har varit den sommaren. Försökte lista upp min favoriter so far och listan blev kort, det tillkommer att inte ens alla böcker på listan är nya böcker, utgivna den här sommaren...uschusch

Här är alltså listan, börjar med den jag gillade mest:

1: Right before Your Eyes by Ellen Shanman
2: Girl from Mars by Julie Cohen
3: Twenties Girl by Sophie Kinsella
4: Rude Awakenings of a Jane Austen Addict by Laurie Viera Rigler

Vilken otroligt kort lista..tsts..om jag jämför med hur det såg ut förra året....

21 July 2009

Favorit i repris

Kalla mig alkis, men jag njuter av min ledighet. Efter att ha haft rejäla krämpor i magen hela eftermiddagen, småstädning och diskning och en 7kms promenix, så fick jag slappna av utan att ha ont i kväll. Försökte mig först på Wasabi-chipsen, men kom ganska snabbt fram till att de nog borde avnjutas i samband med en dipp. (eller soja-sås :P )...Fick bli en påse Pommes Pinnes, två stora glas med vodka, orangina och cola + Rambo First Blood på blu-ray. Ingen aning varför jag gillar sådana filmer..men jag gör det helt enkelt...ska fortsätta med tvåan imorron...Och varför heter alla "action-hjältar" John i filmerna?????

Nu har jag precis haft en djup diskussion om Michael Jackson, där vi kom fram till att jag nog är för ung för att kunna uppskatta honom....

Resten av kvällen är inte bestämt än:

- Gå och lägga mig
- Ta en drink till
- Leta fram nån bra bok
- Ta en drink och läsa en bok
- Annat förslag?

Smycken

Jag har äntligen tagit bilder på mina smycken som jag har gjort. Eller gjort, kanske lite överdrivet att säga. Jag har gjort örhängen av gamla halsband eller armband, köpt några pärlor lite här och var..har förändrat halsband, lagt till eller tagit bort och flera har jag fixat ihop själv med hjälp av en tång och olika pärlor...jag har köpt en hel del nya pärlor, har gått igenom mammas gamla smyckeskrin samt min syrras gamla fyndlåda..har förhoppningsvis snart motivation och en spännande audio-book att lyssna på så att jag kan pyssla ihop nya saker :) Jag menar absolut inte att alla är fina, de flesta har jag aldrig haft och kommer aldrig att ha på mig..de skapades eftersom jag hade tråkigt ur saker jag hade tillgänglig..ibland behöver jag jobba med händerna...göra något kreativt, slappna av...

Blue Collection



Spring





Purple





Brown





Quirky


Twenties Girl

Jag har precis läst ut Twenties Girl av Sophie Kinsella. Det var inte alls planerat, hade tänkt spara lite tills imorron, ääh, jag menar till senare idag. Men jag kunde inte sluta. Utan att lägga märke till det så passerade jag The Point of no Return och det blev omöjligt att lägga ifrån mig boken. Jag grät..jag grät en hel del..fattar inte varför jag alltid blir så känslosam...Tror faktiskt en hel del människor skulle bli förvånade..framförallt de som kalla(r)de mig för Queen of Ice / Icequeen. Den var hur som helst bra :) Mer kan jag inte säga just nu. Är trött och helt slut, har den sedvanliga ångesten som alltid drabbar med efter att ha läst ut en bok..Liksom "vad ska jag göra imorron?"

20 July 2009

Books to read in Paris

Jag beställde nyss tre böcker..det är en chansning..på två sätt.
För de det ena så är det böcker som jag inte vet om de är bra...
Beställde Paige Toons tre böcker..eftersom någon rekommenderade de för mig. Så jag hoppas :), för det andra så ser det lite tunnt ut på bokfronten och jag behöver ngt att läsa i Paris, men eftersom jag beställde böckerna fraktfria så tar det några dagar extra och chansen är nu extra stor att de inte hinner fram innan jag åker..så jag får hoppas på ett bra urval på pocketshop på flygplatsen.

Längtar efter:

The Good Luck Girl - av Kerry Reichs
The Lost Symbol - Dan Brown ( helst som audio-book, så att det blir måååånga promenixer)
An Echo in the Bone - Diana Gabaldon ( som jag läääääängtar, det blir förmodligen en beställning på amazon.com, eftersom det inte verkar som om England eller Sverige tar in den i år!!!!..så jag får beställa på amazon.com med allt vad det innebär...hutlöst med fraktutgifter + ev. tullavgifter, men vad gör man inte för boken man har väntat en evighet på?...och det är faktiskt inte Jamie jag är ute efter, utan unge Ian..hoppas han överlever bara :S )

Wine, cankles and Emily

Ok, ok, jag höll inte mitt "löfte"...men jag orkar inte ha dåligt samvete för det. Sitter och läser Twenties Girl, dricker rödvin, har ätit en hel chips påse och en hel del choklad och jag njuter av sommarkvällen, och en bra bok. (Även fast jag tycker att Remember me var bättre)
Jag har städat mitt rum, nu är det fint och snyggt..de andra rummen är det ingen mening att städa eftersom jag ska inhandla en del på ikea nästa vecka, samt måla om lilla hallen....

Var ute på promenix tidigare ikväll, det gick lite lättare än igår ( 6 veckors stillasittande lämnar sina spår!!!!)..mina fotleder är svullna och mina vader gör ont..jag måste vara nån sorts freak..jag har redan träningsvärk medan jag gör något..uschusch.

Jag gick runt min vanliga 7km runda (fattade inte hur mycket jag hade saknat det!) lyssnade på bra musik (orkade inte lyssna på twilight..för då kan jag inte stänga av igen och bara går och går och går och går) och mindes plötsligt vad jag drömde om inatt....Emily..karaktären i en bokserie av Lucy Maud Montgomery. Ingen aning varför hon dök upp i mitt huvudet, men hon gjorde det. Det är en evighet sedan jag läste dessa böcker...och jag måste nog skaffa dem på engelska och läsa om. Minns hur vi skulle hålla ett föredrag i sexan, jag var elva år då. Föredraget skulle handla om vårt hobby. Jag hade inget vanligt hobby som fotboll, hästar-ridning, gymnastik som alla andra i klassen. Nej, mitt hobby var att läsa. Det har det varit sedan jag kan minnas. Men den första riktiga boken ( som inte var en barnbok, eller en bok för lite äldre barn) som jag minns är "Den röda sidensjalen" av min absoluta favorit författare som jag hade turen att träffa två (!!) gånger, Federica deCesco. Jag fick boken i julklapp av min gudmor och sedan dess har jag varit hooked. Utan böcker skulle mitt liv vara hur tråkigt som helst. Jag minns min intervju i Zürich, med organisationen som jag ville göra ett utbytesår i ett annat land med. Och när de frågade efter min hobby och jag svarade "läsa" så var det hela kört. De tyckte att jag var för tråkig..och de kanske hade rätt.

Det är några år sedan att jag insåg att jag inte borde läsa böcker med mycket "Drama"..eller thrillers, sanna historier, böcker om sjukdomar ( jag läste en hel del böcker om aids-drabbade, handikappade) eller annat hemskt ( jag hade en tid där jag läste bara böcker, oftast sanna sådana, om våldtäkter och annat våld, de hade en hel hylla sådana böcker på biblioteket). Anledningen till att jag insåg att jag borde undvika dessa böcker är att livet med mig blev outbärlig. Jag levde mig så mycket in i karaktärerna att jag vägrade prata med föräldrar, killar eller lärare eftersom de representerade antingen våldtäktsmän, smittare eller personer som snart skulle dö. Jag grät, jag blev paranoid och jag slutade inte vara så förens jag hade läst ut boken.

Därför blev det inte heller några juridik-studier för mig..tänk bara hur lite sömn jag hade fått..

Kanske det är därför jag är så intresserad av historia? (Bortsett från mitt goda siffer-minne) Religion är ju bara en del av historian, religionen spelade en stor roll genom tiderna, olika samhällen och seder har präglats av religion, de flesta krigen utkämpades just på grund av religion och kärlek försvårades på grund av religionstillhörighet. Dagens "icke-religion" det vill säga den så kallade sekulariseringen kan på många sätt också kallas för en "religion". Med det vill jag dock inte ha sagt att religion har försvunnit helt..utan på många håll har den blivit starkare än någonsin.

Vi i min familj, mig inberäknad, har aldrig varit religiösa. Jag har nästan aldrig varit i kyrkan, någonsin. Inte ens när jag var "tvungen" till det inför konfirmationen ( vi skulle gå 12 ggr i kyrkan per år, skriva upp samtalsämnet och vilken präst osv, men jag fuskade faktiskt..utav 12 ggr var jag bara där 1 gång, resten skrev jag av av en killkompis, vars föräldrar gick ofta i kyrkan). Religion har aldrig varit ett tema i min familj, kanske för att min pappa är uppfostrad som Lutheran och mamma som katholik. Egentligen hade de inte ens fått gifta sig! ( Blev faktiskt lite förvånad igår, här i Sverige ser man ju många kvinnliga präster, själv blev jag också undervisad av en kvinnlig präst osv, så det är ingen ovanlighet för mig. Men igår när jag kollade på "Last Chance Harvey" så var det faktiskt en kvinnlig präst som vigde Harveys dotter, och det fick mig att fundera hur ofta jag hade sett någon annan än en gammal gubbe som agerade som präst i en film.......) Men iaf, så fick jag under ett samtal med mina föräldrar veta att min pappa som ung var väldigt intresserad av religion, och att han gick på frikyrkliga möten ( bland andra Billy Graham !!!), någonting som han aldrig har nämnt för mig tidigare! Han fattade redan efter ett enda sammanträde att det inte var något för just honom..som han kallar det "tinneff"..."Rubbish"..men han var intresserad, ville veta vad det handlar om osv. Så, nu vet jag iaf varifrån jag har mitt intresse!

I alla fall, för att återkomma från alla sidospår, så var det Lucy Maud Montgomery som jag pratade om i mitt föredrag för 13 år sedan ( det där med 13 år sedan förföljer mig på sistone, det var också 13 sedan jag träffade mitt ex för första gången, fick min nya cykel, fattade att jag inte var ngt vidare på att spela piano och fick en förkärlek för svart och vitt samt upptäckte att jag hade ngn sorts talang att teckna osv.)

Aja,,,nu ska jag sluta babbla...

Damm, Damn...

Helt otroligt hur dammigt det blir på 6 veckor..uschusch..jag har hållit på att städa i mitt rum i över två timmar nu..helt sjukt.

Kastade en hel del gamla värmeljus..det är ju sommar nu, så de behövs inte nu..och till vintern vill jag säkert köpa nya...

Insåg precis att jag bara har 20kr kvar på mitt konto..trist.

Jag har nu hittat plats åt alla böcker..men det tog ett tag...jag har fått ihop en hel del Little Black Dress books..


Happiness is...

The Queen is back in her little kingdom :)

Konstigt att så små saker kan göra mig lycklig. Jag vaknade kl. 4 i morse, hur pigg som helst. Tyvärr så regnade det stora högljudda droppar mot mitt fönster, så ingen tidig och skön morgonpromenad för mig idag. Istället så lyssnade jag på skön musik och njöt av ledigheten, den tidiga morgonstunden och tystheten i huset. Nya grannen verkar ha flyttat in och jag har inte hört ett enda ljud än!! Ingen som diskar mitt i natten eller tidigt på morgonen, ingen som springer upp och ner trapporna femhundratusen gånger per dag/natt med tunga skor, skönt!

Jag lyckades till slut somna igen..men vaknade runt 9, låg dock kvar i sängen till 11..(vad hände med de dagarna där jag kunde sova till 11? Börjar jag äntligen bli vuxen? Jag har även slutat frysa, går runt i linne hela dagarna och har alla fönster öppnade...weird!!!).

Till lunch blev det mina knäppis mackor ( har inte hunnit köpa färsk sallad än, så ingen kycklingsallad idag)..bröd, majonnäs, kalkon, ost, aromat och lök, därtill två koppar espresso. Lunchen serveras förstås i vardagsrummet till tyska nyheter på tv...ååååh vad jag har saknat mina morgonrutiner!

Det blåser en hel del ute, jag ska pyssla lite i mitt rum..måste främst hitta någon plats åt mina böcker...hade hela 16 böcker med mig hem!! (Don't ask hur jag fick plats med dem i väskan!) och fick 3 till i lördags..Jag har inte mer plats i min bokhyllor!!!!

Jag blir mer och mer frustrerad pga mitt hår. Även frisören sa senast jag klippte mig att det ser hemskt ut, försökte övertala mig att boka en ny tid så att han skulle kunna fixa det. Men jag är rädd att det bara blir värre! Ville dessutom klippa lugg ( jag har nån konstig föreställning att jag skulle kunna se något äldre ut med en sådan) men han vägrade..sa att jag hade alldeles för lite hår för det...aaaaarrgh!

19 July 2009

Hippo, fyllis och filmer

Så, nu är jag tillbaka i Sverige igen. Känns skönt :)
Mina väskor ligger utspridd genom hela lägenheten. 6 veckor är en lång tid..och jag har inte hittat en plats åt allting än. Jag har till exempel inte hittat en bra plats åt min hippo än. Jag har nämligen äntligen fått tag på, och köpt!!, min lilla hippo! Jag har alltid varit svag för "nici" grejor, men framförallt för hippon. Det är väl nån sentimental grej, min nickname har ju varit "flodhästen" i hur många år som helst, och även fast jag inte ser ut så där längre (ja, jag har fattat det) så har min hjärna fortfarande svårt att acceptera det och se det i spegeln, man ser ju det man vill se..




I fredags när jag hämtade ut mina linser så såg jag den ultimata linsbehållaren. En hippo, eller snarare två. Aldrig har jag sett något sötare, självklart var jag tvungen att köpa den. Så nu får mina linser vila i hippons mage...lite äckligt..haha.



Det känns som om jag inte har gjort något annat än druckit och kollat på film sen jag kom tillbaka. Inte bra ju. ( Och det inte bara för att jag har gått upp hela 3 kilo!!!!!! sedan jag kom tillbaka !) Jag känner mig som en riktigt ohälsosam alkis ju! Och vilken tönt också, har kollat på hela 4 filmer igår. Till lunchen blev det "Bolt", sedan "The proposal" och " Harry Potter and the Halfblood Prince" på bio, och "He's just not that into you" hemma igen.( Och jag gillar verkligen Scarlett, och snygge Bradley Cooper påminner mig om någon så det är nästan så att jag får fjärilar i magen av att se honom, och sist men inte minst så är ju snyggingen Leonardo Nam med några sekunder :) ) Idag kollade jag på Starship Troopers och Last Chance Harvey på Blu Ray.



Från och med imorron så blir det skärpning, det blir promenader till Twilight audio-books, det blir nyttig mat och det blir inga trevliga drinkar fram till fredag, då det blir en Tequila night, förhoppningsvis, får se. Dessutom så ska det tas tag i mitt examen, igen! (En gång höra av sig räcker inte, tydligen inte heller två gånger, ska försöka en tredje gång, annars så får det bli fruktade och hatade telefonsamtal!) Dessutom ska det börjas pluggas inför mina två tentor som jag har kvar att skriva ( fast jag inte behöver dem längre!), och så vill jag måla om i hallen, så jag måste bestämma och köpa färg och allt annat man behöver till det. Som jag har förstått det så är det en helt annorlunda sak att måla en vägg(eller flera) än att måla bilder.

Ska dessutom fortsätta vela om jag ska köpa underbara fina rosa datorn eller om jag ska vara ansvarsfull och spara pengarna, och jag MÅSTE försöka hitta ett par jeans som passar, mina börjar få hål ju!

I fredags var jag även på apoteket, hade mamma med mig, då jag inte hade några pengar kvar (har ju fortfarande inte fått min lön), så jag behövde nån som kunde betala. Tydligen så duade hon i apoteket mig, min mamma blev alldeles upprörd och till sig....ibland är det inte så kul att se ut som ett skolbarn..

så, jag borde nog gå och lägga mig, "Twenties girl" av Sophie Kinsella väntar där på mig, för det första jag gjorde igår morse var att hämta mitt bokpaket på ica...


Last view of my home....this time around..

16 July 2009

Tid och pengar

Sista dagen idag. Mina linser har fortfarande inte kommit. Beställde de för snart 2 veckor sedan och de har inte kommit fram. Hoppas de kommer imorron, annars så måste de skickas till Sverige, vilket jag tycker är lite onödigt, varför skall allt vara så krångligt?

Var på stan imorse, hittade en massa fint, flera av mina favorit-kollegieblock, samt en penna med fjärilar på *me like*, köpte dessutom en liten rullväska, i silver med ett blommönster. Pappa tyckte den var asful..så nu gillar jag den inte längre (undrar varför det alltid är viktigt vad pappa tycker??), hursomhelst, den kostade bara runt 120kr, så det var det värt, måste ju frakta chipsen på något sätt ju..haha.

Väntar desperat på min lön, är ju redan en vecka sen jag slutade. Vill ju veta hur mycket!! Jag hoppas på 18'000 kr så att det räcker till datorn och Paris-resan.....*längtar*


Å andra sidan så var jag ju i Paris i förrgår....


Näst sista kvällen...




Trevlig kväll idag. Efter världens åskväder under natten tills idag...det regnade så otroligt mycket att jag trodde att takfönstret skulle gå sönder, det blixtrade och åskade samtidigt så att jag trodde flera hus hade sprängts och det regnade med sådan kraft och hastighet att jag satt alldeles häpen i sängen. Det lät som om takfönstret exploderade eller höll på att sprängas sönder.

Sov länge imorse, var typ bakis pga all mat och vin/snaps igår..på eftermiddagen var det underbart fint väder. Det blev en promenix ut till Coop, ville egentligen köpa ett par skor i nån utav skoaffärerna därute..men nix..hittade ingenting övertygande.



Ikväll blev det promenix längs floden, glo på militärer på permis, ta en drink vid flodstranden, kolla kort och säga hej då :(



Hemma blev det champagne och choklad...imorron ska det åkas till stan, shoppa det sista, på sen-eftermiddagen kommer syrran igen, till kvällsmat blir det massvis av min favvo-mat, fredag ska det inhandlas den sista chokladen och rivella och sedan hoppas jag att det inte är allt för mycket åskväder så att det blir en "trevlig" resa hem.....

15 July 2009

Mer om Europaparken

Gissa vad jag hittade på aftonbladet idag :


Europapark, Tyskland – inget för svaga nerver

Var: Rust i sydvästra Tyskland.

Vad: Den här nöjesparken har mer än 100 attraktioner, varav 7 berg- och dalbanor. Temat är Europa och parken är uppdelad i olika länder. Du kan åka gummibåt på Norges fjordar, äta pizza i Italien och åka en flygande Londonbuss. Dessutom ordnas shower.

För den som vågar: Silverstar, Europas högsta, största och snabbaste berg- och- dalbana, 73 meter hög och 1,6 km lång. Topphastigheten är 130 km i timmen så det är inget för den med svaga nerver...

Pris: Vuxna och barn från 12 år: 34 euro, barn 4-11 år: 30 euro, barn under 4 år gratis, seniorer 30

Öppet: Kl 9.00–18.00

www.europapark.de


Men det står ingenting om "Blue fire" den häftigaste berg-och dalbanan ever!!



Europapark take 2

Är nyss hemkommen från Europaparken igen. Den här gången var det en hel del roligare, och med det vill jag ingenting ha sagt emot sällskapet.
Jag har precis ätit en 1000rätters middag, det vill säga en buffet utan limit. Åt 3 gånger en stor tallrik fylld med förrätt, två gånger huvudrätt och världens underbaraste dessert. Mmh så gott. Dessutom så delade vi på en flaska Lambrusco. Därtill fanns det massvis med bröd och ost ( ett helt bord, minst 10 olika brödsorter!! och dubbelt så många ostsorter!!) ( Förrätten var utdelat på två väldigt låånga bord, det måste ha funnits 50 olika saker minst, huvudrätten ska jag inte ens prata om..och tänk er bara desserten, det fanns choklad-pudding, jordgubbspudding, blåbärspudding, björnbärspudding, vaniljpudding osv. alla i små eller lite större snapsglas. Därtill en stor mängd olika tårtor och kakor, flera olika sorters glass, en stor fruktsallad, creme brulé, muffins, pannkakor fyllda med blåbär..........)
Nu hemkommen så fick det bli två snapsar..det regnar så otroligt mycket ute..och det åskade hela vägen hem..men på dagen var vädret fint...nu ska jag sussa..imorron ska jag förhoppningsvis ligga i solstolen och läsa igen..och försöka smälta bort de tre, fyra extrakilon från idag.......









11 July 2009

Semester

Äntligen har jag semester..sedan i förrgår kl. 15.00. Fick en liten present av min chef också. Ett presentkort på en bokaffär för 50 CHF, det vill säga något över 350 kronor. Det kommer man hyfsat långt med. Juppie.
Igår gick jag ner på stan, det tog ca 45 minuter, åt på McDonalds, köpte fler pärlor, gick o kollade på Sony Vaio Pink som jag förhoppningsvis snart har råd att köpa!!!!!! Sedan fick jag gå hela vägen hem igen...Jag behövde verkligen lite motion. Jag ser faktiskt fram emot att komma hem igen snart, så att jag kan bestämma själv över vad jag vill äta och när och har tid till motionsrundor osv.
Bokade in två biobesök på lördag *fröi*!
Nu ska jag strax ut på en liten promenix och ikväll blir det bio igen...Äntligen ska jag få se Ice Age 3 :)











04 July 2009

Lips of an Angel

I just ate my favorite food and drank some red wine. My sister was over for dinner..it's nice to see that we still have the same humor, even though we have nothing else in common.

Now I'm listening to Hinder with Lips of an angel..interesting lyrics.

I've just ordered a few books:

- Twenties Girl by Sophie Kinsella

- Rude Awakenings of a Jane Austen Addict by Laurie Viera Rigler


Still waiting for
- The Good Luck Girl by Kerry Reichs
- An Echo In The Bone by Diana Gabaldon
- A Field Guide to Burying Your Parents by Liza Palmer

I have to remember to order
-With or without you by Carole Matthews...I really really liked that book and I want to reread it!


By the way, I've finished Girl from Mars by Julie Cohen. I liked it a lot better than Molly's Millions by Victoria Connelly. With that I don't want to say that Molly's Millions is bad, because I really liked it too, it was the perfect Sunday read. But Girl from Mars was written from the "I" perspective, and I guess thats why I liked the book so much better...

Helg

Så, nu är det helg. Jag var iofs redan ledig igår, men sak samma. Det var varmt igen igår..och emellanåt så kom det ner en hel del regn. Det har inte blivit några översvämningar här såsom i Tyskland, men det var nog bara ren tur. Det regnade så starkt när vi satt i bilen att vi bara kunde köra 30 på motorvägen. Men när vi väl var framme i Luzern så slutade det regna och solen kom fram och det blev ännu varmare..det var som att sitta i bastu!.. Vi hade tyvärr inte så mycket tid i stan, eftersom vi pga regnet var något försenade..dessutom var pappa på någorlunda konstig humör så jag vågade inte titta något närmare på kläderna i alla fina butiker..även fast jag skulle kunna behöva några sommarkläder. Som vanligt har jag inte hunnit köpa något ännu och sommaren är snart över..Samma dilemma varje år!!
Enligt väderleksrapporten så kommer det att regna hela nästa vecka, med temperaturer strax under 30 grader. Tack för det. Det känns som om jag inte kommer att få tillräckligt av sol och sommar i år. Nu är och var det strålande fint i Sverige och jag var inte där. När det var fint här fick jag sitta på kontor hela dagen och när jag äntligen var ledig så regnade det. Ska jobba 2,5 dagar till..gissa vad för väder vi kommer att få då?...Och när jag kommer tillbaka till Sverige har säkert vintern börjat redan....

Efter en kort runda genom Luzern åkte vi upp till min gudfar..hade ej sett hans nya lägenhet ännu. Hur fint som helst. Man kan se ut över hela stan och sjön, fantastisk vy. Han bor högst upp i huset och har en jätte stor uteplats som går runt nästan hela lägenheten..och lägenheten i sig har en bra planlösning och är stor, mycket plats.

Vi satt ute och tog en fika, därefter åt vi typisk schweizisk kvällsmat, som jag inte har ätit sen pappa fyllde 60 vilket redan är några år sen, vi drack vin och pratade. Det var trevligt. I bakgrunden så visades det tennis..Juppieeee Murray åkte ut..Mister Big Shirt är i final. Väldigt trevlig, FedEx står nu ingenting i vägen.

Idag så ska jag ta det lugnt, läsa och greja...äta god mat..

Imorron så missar jag tyvärr tennis-finalen (arrghakhfhdjlshaghdjköskghjhhgggggggggggghhhrrrrrrrrr) eftersom vi ska åka till mina morföräldrar på eftermiddagen.

På måndag ska det jobbas igen..och på tisdag ska jag åka till Europaparken!!!!Det ska bli så otroligt kul! Jag åker iofs med två "vekisar" då vågar inte åka med nån av de stora berg-och dalbanorna..

03 July 2009

Triumfens bittra eftersmak

Jag är fortfarande trött. Jag gick o la mig runt 3 inatt, vaknade halv 10, inte precis fler timmar än jag sover när jag måste jobba...Sömnbrist..haha, då blir jag alldeles flummig!

Stadsfesten var kul, jag träffade iofs inga människor jag kände, men eftersom jag gick dit med 2 utav de tre som jag känner och den tredje låg hemma sjuk så är det inte så konstigt..haha. Jag såg iofs en hel del människor som jag absolut inte ville se, vissa gamla klasskamrater, som ju inte hade känt igen mig hade det inte varit för mitt sällskap...men jag drabbades av plötslig blindhet ett antal gånger igår.

Jag såg dock en tjej som det kändes elakt satisfying att se..min värsta fiende. Hjälp vad jag hatade henne. Hon gick klassen över mig, var typ 2 år äldre än mig, och mobbade mig från och med första skoldagen. Var det inte för mitt konstiga efternamn så var det senare vikten. På grund av henne var jag känd som flodhästen i hela skolan från och med 7an. Jag såg henne i ett öltält, hon serverade öl (förstås) och drinkar...och man kan säga att hon var ganska rund, chubby -chunky..haha. Hon såg nog inte mig..men det räckte att jag såg henne..så kan man radera ut spöken från the past.

Förresten, i tisdags när jag var och såg "Coco avant Chanel" ( sjukt bra film förresten om man gillar den franska filmstilen, vilket jag gör) träffade vi våran gamla klasslärare..han kände förstås igen mina två kompisar eftersom de hade en klassträff för ca 6 månader sen, men han kände inte igen mig. Fick först säga förnamnet, men det gjorde inte klick..först med efternamnet fattade han...han kunde inte tro det..sa att han aldrig hade känt igen mig..ögonen ramlade nästan ur honom. Jag fattar inte vad han har för hål i hjärnan men jag ser fortfarande ut som jag gjorde för 9 år sen..jag har inte förändrats mycket alls..det har jag bildbevis på.....


aja,nu ska jag gå ner för att hjälpa till med maten..sedan ska det åkas till Luzern :)

Beizlifescht - Maiezug Vorobe

I just got home...No time to write now...my bed is waiting for me..and the dreams are waiting to be dreamt and the fantasies to be thought :)