29 June 2009

Helt slut

Jag är helt slut idag..det blev en lång dag på jobbet. Började kl 7 som vanligt, jobbade fram till tolv efter en lunchrast jobbade jag på fram till kvart över fem.
Man brukar ju säga att man måste kopiera mycket som sekreterare, men eftersom våran fax-maskin på skrivbordet även är en kopiator så brukar det inte bli så mycket som man måste gå och kopiera framme i lärarrummet. Men idag så skulle jag kopiera ett brev till alla elever i alla klasser..runt 700 elever ..en hel del klasser. Det tog sin lilla tid..fick säkert sitta en timme vid kopiatorn för att utföra detta jobb. Varmt blev det! Med 30 grader ute, sol i rummet och en kopiator som jobbar på högfart...svettigt blev det..och jag satt ju bara och tittade på..haha..sedan fick jag springa till alla olika skolhusen och fördela mina pappersbuntar.
Jag har förresten träningsvärk i benen av att göra ingenting.
Nu sitter jag utomhus..det börjar bli mörkt..och det är en underbar fin kväll...ska dock strax gå och läsa lite i " Girl from Mars" och sedan försöka somna tidigt (en omöjlighet)
Imorron ska det börjas en halvtimme tidigare..får sluta en halvtimme tidigare sen också, men får ingen skjuts så jag måste gå hem en 6 kilometer ungefär.
Annars så händer det inte så värst mycket..Imorron ska jag på bio igen, Coco avant Chanel..får se hur det blir...den här gången är filmen inte dubbad..dock den är på franska..:P

Hej svejs så länge...

28 June 2009

Transformation

Jag hade en perfekt lazy söndag idag. Vaknade runt 10, stannade i sängen till 11..vågade gå ner till nedervåningen sedan and face my parents ( de brukar inte tycka om om man tar en sovmorgon). Mamma höll redan på att laga lunch, pappa åkte och hämtade syrran.
Sedan satt hela familjen (eller nästan hela familjen, brorsan är ju utomlands också...men det är han ju alltid så han räknas inte) och åt lunch..pratade mycket, skrattade en hel del..
Därefter la jag mig i solen och läste en stor del i boken "Molly's Millions" som gör en addicted!Ska alldeles strax läsa ut den. Perfekt söndags/sommarläsning :)
Sedan tog vi en stor fika, jag blev mätt och nästan illamående av två stora bitar schwarzwälder tårta! Därpå satt vi en lång stund i trädgården medan min syrra berättade en hel del roliga historier..mamma o jag nästan dog av skratt..pappa låg och sov bredvid.
Efter kvällsmaten gick jag upp till övervåningen igen, pysslade om mig själv och mår som en prinsessa nu :)..
Igår kväll kom grannarna över, jag lyckades vara med i en timme..mamma hade lagat god mat " Flammkuchen" därtill drack vi vitt vin..så gott. Jag hade redan hunnit dricka en hel del när min kompis kom och hämtade mig strax efter 7, lite sömnig var jag väl..haha.
Åkte in till stan för att gå på bio, kolla Transformers 2 .. det var en hel del killar där och de tittade lite väl konstigt när de såg oss, två tjejer som skulle titta på en sån film.. och dessutom uppskattade de fina bilarna..haha. Vi fick inte så bra sittplatser eftersom vi var så sent ute..hela "Estraden" var slutsåld..det fanns några platser kvar nere på "Parterre"..jag fick sitta på plats 1..alltså ytterst, men det var ganska mysigt. Det enda som störde oss rejält och gjorde oss arg är att filmen var dubbad..på tyska. Åhh vad vi hatar det! Våran bio här har blivit allt sämre med att visa filmerna på sitt original språk. Dagens ungdomar här har blivit så rejält lata..de orkar inte ens läsa texten! Tydligen är det så att bion får fler besökare om de visar dubbade filmer. Helt sjukt! Att dagens samhälle kräver dubbade filmer..inte så konstigt att ingen j*vel kan engelska i det här landet!Uschusch!
Men filmen var kul, mycket skratt i hela bion, väldigt underhållande och jag älskade musiken. Hans Zimmer + Linkin Park..perfekt kombination för mig, då jag gillar båda för sig..men tillsammans = ännu bättre!
Så, nu ska jag läsa ut boken..sedan sova..Imorron är det jobb..minst 9 timmar :(
På tisdag det kanske blir ännu ett biobesök.-..Coco avant Chanel..

27 June 2009

Late Night

Det var trevligt igår kväll. Pappa skjutsade mig in till stan - så snäll han är!! Sedan fick jag vänta några minuter sedan kom Roger till mötesplatsen. Nästan fyra år hade det gått sedan vi sågs sist.
Vi promenerade ett tag genom den gamla delen av stan, den är bilfri nu, så alla uteställen, caféer och fikaställen har ställt sina bord och stolar mitt på gatan, vilket är väldigt trevligt. Vi valde ett ställe som såg mysigt ut, med ett stort parasoll i fall att det skulle börja regna plötsligt.
Vi pratade om gamla tider, om nya, om problem och icke-problem, men framförallt så skrattade vi. Som alltid så får han mig att skratta vilket är underbart :)
Det är mycket som vi har gått igenom tillsammans, mycket problem vi har ältat och löst ihop. Men det är inte alltid så lätt att hålla kontakten om man bor så långt ifrån varandra, men vi har lovat oss nu att ses oftare igen. Vem orkar vänta 4 år?
Vi kom dessutom fram till att det är precis 9 år och 1 dag sedan vi träffades för första gången, Hjälp vad tiden går fort när man har roligt!!!


Han vägrade att låta mig gå hem ( tar ca 35 minuter om man går fort) klockan var mycket och han ville absolut att jag skulle ta tåget (nån form av pendel) hem..sagt och gjort ( visst, jag bråkade lite..sa att om han inte ville att jag skulle gå hem själv skulle han ju kunna gå hem med mig och sedan ta tåget tillbaka till stan..men det ville han inte ..konstigt nog..hahahahaha)





Jag var hemma sent sen, men kunde trots trötthet och huvudvärk inte somna, så jag låg och läste fram till småtimmarna..sen drömde jag en massa mardrömmar, på grund av total mörker i mitt rum sov jag länge..vaknade emellanåt ty det regnade så mycket (men det är otroligt varmt ute!!)..så regnet blev till en faktor i mina mardrömmar också..Idag är jag Miss Zombie.

Idag var det egentligen tänkt att mamma o pappa skulle åka till syrran och hjälpa henne städa lite..men fröken är tydligen för trött för det. Jag ska försöka slappa lite idag..kanske börja göra ett halsband..men framförallt läsa :)

Såg nyss att trashionista har lagt ut en rescension om Molly's Millions. Vilket sammanträffande!
Här är länken.

Ikväll så kommer våra grannar på middag, ska bli trevligt! Efter det jag kanske ska träffa en kompis, biobesök kanske...får se...Nu är det iaf dags för lunch.

26 June 2009

Thank God its Friday

Jag var på stan idag..ett helt år sen jag var där sist..men ingenting har förändrats.
Ville egentligen leta efter några Jeans..men det finns inte så många affärer så jag hittade som vanligt ingenting.

Jag köpta dock några pärlor så att jag kan göra nya örhängen och halsband..jag var lite trött och orkade inte leta så länge i affären..men jag ska dit igen och köpa mer nästa vecka.


Kvart i tolv i morse kom mitt bokpaket från amazon, jag beställde böckerna i söndags, så det gick hyfsad fort, fraktfritt dessutom och ingen moms..kul:) synd att det inte fungerar på samma sätt till Sverige!

Den ena boken har jag väntat på väldigt länge nu, men det fanns aldrig läge att beställa den, eftersom jag inte har befunnit mig på samma plats i tillräckligt lång tid ett tag nu..men nu äntligen :) perfekt till helgen också!

Så, nu måste jag gå och göra mig i ordning..ska träffa min kompis Roger om 55 minuter..*GLAD*, hoppas det inte börjar regna ....


Girl from Mars - Julie Cohen. Ska bli kul att läsa den..låter roligt och jag gillade hennes tidigare böcker.

Perfect Image - Marisa Heath. Egentligen absolut inte min stil. Ingen aning varför jag köpte den. Men jag har varit lite inne på Little Black Dress books på sistone..så why not? Den passar iaf in i min bokhylla:)..om den blir läst vet jag ej.






Molly's Millions - Victoria Connelly. Jag gillar texten på baksidan..hoppas den är lika bra som den låter.

25 June 2009

An Ode

Ohh I love youuuuu
Rivella Blueuuuuu!

Haha

Weekend

Finally weekend!
Yes, I know..it's only thursday evening..but I only work four days a week, which is a blessing really. I'm not used to working, I'm not used to getting up early in the morning. And this week has been particularly hard. Working from 7 am to 3 or 4 pm, without a break is quite hard..and the smell in the office...
And I haven't slept much this week. To much to think..so many thoughts keeping me awake at night or giving me nightmares. Not good!

Two days ago I met my two best-friends here at home. One I've known since I was six years old, the other since I was seven or eight. I think its amazing that we still stay in touch. Sure, it's less and less each year.. but it's still great to see each other, reminisce about old times, talk about all the new stuff..and laugh a lot :)
Tomorrow I was supposed to meet an old friend of mine whom I haven't heard a lot of these past years..but he never got back to me about when and where..so I have no idea if the meeting will take place :(

Tomorrow I'm going to sleep late and in the afternoon I'm planning a trip to town..See what it has to offer!

Thats all for now..I'm too tired to think..

22 June 2009

Music

I've just enjoyed a long hot bath. I was freezing all day. This morning when I arrived at the school where I work during my holiday an awful smell met my nose. Just really really awful. All windows and doors in the school-building had to be open all day. It took a long time to find the source of the smell. Pupils had to search the whole building but came up with nothing. Finally our cleaner found the source. But it was no good, there was nothing to do. A rat had died in contact with strong power cables down in a slot, and there was no chance to remove it, it'd be too dangerous with the power source and all. So we have to live with it, fanning into all the rooms, freezing all day long.

I didn't have any lunch-break today..but I finished work at 3.15pm, which was nice. Thus I had some free-time alone in the house :), As I said I bathed, listened to good music and finished my book. Good thing that amazon has sent me 3 more books today..hope they'll be here fast!

Soon my dad comes home..time for dinner..maybe I'll try to make some new necklaces later..but I don't think so, I have to go into town first and buy some new stuff for it. Probably on friday.

Tomorrow is a new work-day..in the evening I'll finally meet my friend(s) whom I haven't seen for a year now!!...I'm looking forward to it!

This morning I woke to the music of Lifehouse, I was in this state between sleep/dream ( :) ) and being fully awake, it was completely dark in my room (good thing with not beeing in Sweden right now..haha) and the bed was sooo cosy, with the voice of Jason Wade in my ears...the moment was just perfect! I haven't listened to this particular CD for a very very long time. I remember that I bought it during my summer holidays exactly 8 years ago, after that I never left the house without my freestyle and this CD...so memories are flooding back now. I didn't even know I had this song on my I-pod....

I'm desperate for changing
Starving for truth
I'm closer to where I started
I'm chasing after you

I'm falling even more in love with you
Letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you

Forgetting all I'm lacking
Completely incomplete
I'll take your invitation
You take all of me now

I'm falling even more in love with you
Letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you

I'm living for the only thing I know
I'm running and not quite sure where to go
And I don't know what I'm diving into
Just hanging by a moment here with you

There's nothing else to lose
There's nothing else to find
There's nothing in the world
That can change my mind

There is nothing else
There is nothing else
There is nothing else

I'm desperate for changing
I'm starving for truth
I'm closer to where I started
I'm chasing after you

I'm falling even more in love with you
Letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you

I'm living for the only thing I know
I'm running and not quite sure where to go
And I don't know what I'm diving into
Just hanging by a moment here with you

Just hanging by a moment
Hanging by a moment
Hanging by a moment
Hanging by a moment here with you

by Lifehouse

20 June 2009

Spegel Spegel...

Några dum-kort på mig själv...av blandat kvalitet.







Centrera






Festen

Lägger bara upp några bilder nu, skriver mera sedan.



Jag och min syssling (den äldsta dottern av min äldsta kusin i Frankrike)








Jag + en liten del av min släkt


Tårtan på barnbordet (där jag fick sitta :) )

Back im Schoggiland

Hello again!
Jag är precis hemkommen till Chokladlandet. Det var en lång vecka, mycket spännande, har gjort en hel del roliga saker..har träffat en hel del människor ( min kusin tyckte förresten att jag borde bli model..haha, där ser man vad för mycket alkohol kan göra med en!) sett en hel del fåglar och fina landskap och städer, dessutom har vår bil blivit påkörd mitt i natten, vänster spegel av, många märken på sidan och intryckt hela bakre vänster sida..aja..med lite försening kunde vi åka hemåt sedan..nu får vi hoppas att försäkringen betalar. Nu ska jag vila, ta ett långt varmt bad (hade bara 12 grader i natt..Gud vad jag frös i min alldeles för hårda säng!!!!) ..läsa ( har i och för sig ingen bra bok :( ), äta godis och vila lite till. På måndag ska det börjas jobba igen!.. Ska lägga till några foton...försöker skriva lite utförligare senare.



Grömitz


Mampf mampf


Lüneburger Schweiz



Två söta pingviner

16 June 2009

Lüneburg

Hejhej

Sitter här hos min farbor i Norra Tyskland, äntligen tillträde till Internet!..dock inget Wire-less..därför maste jag sitta vid hans dator och jag orkar inte leta fram de svenska bokstäverna..sa det far duga med aaaaaaa :)

Lang resa i fredags, satt i bilen i 14 timmar!!! Campingen är liten och lite gammaldags, dock väldigt romantiskt och fin..(bortsett fran duschen!!)..Vädret är mindre bra, dock vi har haft sol under större delen av var vistelse! Men det är hyfsat kyligt, runt 16/18 grader..och det blaser massor.

I lördags var vi i Lüneburg hela dagen, hittade ett par Jeans, men nu efter all mat de senaste dagarna har de blivit lite för tajta igen..sa jag var tvungen att lägga undan de till bättre tider :) haha.
Av en slump sprang vi pa min kusin i stan..kände igen han pa en gang! Oj vad hans barn har blivit stora! Kände de ju bara som bebisar! Sa det var ganska lustigt.
Spenderade hela lördagskvällen hos min farbror, där vi delade pa 3 flaskor rödvin..sa jag sov ganska gott den natten (jag far ju sova pa bordet..hur hart som helst..haha)

I söndags var vi pa en fagelpark..med massor av faglar..fick se en jätte stor struts..och manga sma väldigt söta pingviner:)..är ju annars inte precis intresserad av faglar..men det var kul att ta en massa kort och äta glass..hihi :)
Efter det akte vi till "Lüneburger Heide" otroligt fint landskap..synd att jag inte hade möjligheter att ta kort! At pa en väldig fin restaurang..sedan började det regna..MYCKET..var ganska mysigt.

Igar akte vi till "Ostsee" Östersjön..aaa vad jag älskar havet..och alla minnen som kommer tillbaka..och doften i luften...har tillbringat varje sommar som barn och ungdom där..alldeles underbart. Och det var underbart fint väder ocksa..sol..bla himmel..härligt.

Idag sa tog vi husvagnen till min farbrors hus..gjorde en liten promenix genom byn, hälsade pa min kusin och mina sysslingar..som jag inte har träffat pa 10 ar..
Nu ikväll sa anlände mina släktingar fran Frankrike..(farbror o hans fru, samt den äldsta av mina sysslingar, hon är 20 nu..kommer ihag när jag höll henne när hon nyss var född, oj vad tiden gar!!!!)...Sa vid middagsbordet pratades det alla olika sprak..vissa förstar bara franska, andra förstar inge franska alls..andra kan ingen tyska..Ganska lustigt faktiskt..Har svart att prata tyska nuförtiden..later ganska kul med min svenska brytning..och sa försökte jag pa mig att tala franska..vilket gick mindre bra..men jag fattar allt de säger..*stolt*.

Sa, nu ska jag försöka vara social igen...Imorron är stora festen, far se hur det blir!..

Bilder kommer när jag är hemma igen..har de alla pa min lilla dator :)

Hej svejs sa länge!

11 June 2009

The sleepy Queen

Dum dator..den hänger sig hela tiden...
hade redan skrivit ett väldigt långt inlägg...dum dator..

Har jobbat klart för den här veckan..redan jobbat ihop en 2000kr..juppie...

Måste packa inför resan till tyskland som skall påbörjas tidigt tidigt tidigt imorron bitti.

Skall försöka sova lite först nu...det blev inte mycket sömn inatt heller...det regnade som satan..stora droppar mot mitt takfönster...och det blåser som sjutton, hela huset skakar..

Tänkte ladda upp några bilder..får se om det funkar....









09 June 2009

Home Sweet Home

Så, då är man hemma igen..i mitt gamla rum. Känns konstigt..väldigt konstigt..

gick upp runt 5 imorse...det var mycket hela dagen..jobbig flygresa...hela dagen har varit jobbig på nåt sätt, inte minst emotionellt.
Nu har jag ont i ryggen..huvudet..ont i magen och jag mår illa.
inte bra ju:(
måste sova nu..ska upp om ca 6 timmar och börja jobba :(

08 June 2009

Last Day

Och så har den kommit, sista dagen. Jag vill verkligen inte åka imorgon. Känns helt fel på något sätt. Vad tänkte jag på?????

Det blev en hel del röd vin, baileys och whiskey i helgen. Därtill tårta som såg ut som en studentmössa, massvis med god pizza, smoothie glass, choklad, goda mackor och chips. Mycket tennis-tittande...ÄNTLIGEN!!..som man brukar säga " Es git de Bescht ond es git de Rescht!"


Jag måste erkänna, jag försökte inte ens skriva hemtentan. Så den är lagd på is..hoppas att jag kommer att lämna in i slutet på augusti..nu är det sommarlov/sommarjobb först.
Jag har kollat Speed-racer, In treatment och tennis..gått 15'000 steg igår, 0 i lördags...och firat Antons student hos Stefan...
Jag har dock inte börjat packa än..hmm..inte bra...det är ju mkt man måste tänka på ju!

aja..nu ska jag först städa lite, äta lunch och kolla nyheter...

sedan ska jag ta kl.2 tåget till Stockholm
jag behöver:


- Böcker ( jag hoppas hoppas hoppas att jag hittar några!!)
- Jeans ( känns inte troligt att jag hittar några, ett år sen sist...men jag behöver verkligen nya!)
- Kjol (får se...)
- Present till mamma o pappa ( har inga idéer, helt tomt..så det får nog vara)

Runt kl. 5 ska jag sen träffa Helén och ta en fika...
och ikväll/inatt får jag packa...tidigt imorron bär det hemåt....usch?

05 June 2009

Haha

Jag skrev klart mitt sista PM för ca 1 timme sen, skickade det till läraren..och jag fick precis svar att jag har fått VG på kursen...hahaha...det var kompletteringsuppgifter på en kurs som jag läste förra våren..Nu har jag hela C-kursen avklarat..med ett VG dessutom...

Undrar om jag kan motivera mig själv på nytt och skriva en hemtenta nu också? Får se...nu bär det iaf av ut till landet för studentfirande...

PS: Gå Feddo, go!

Stockholm

Jag vaknade idag av några champagne-frukostande studenter som sjöng "var är mössan?!" - "Här är mössan!!" och så vidare....har sjukt ont i mitt högra öra, det känns som nån har roligt med en voodoo-docka och sticker nålar i högra örat på den!!!! AJ!

Jag kom något försenat hemifrån igår, jag var så inne i mitt PM-skrivande att jag totalt glömde bort tiden, dessutom glömde jag också bort att jag också måste lösa tågbiljett, då mitt 10-kort har gått ut. Detta resulterade i att jag fick springa, med paraplyet i ena handen, väskan i andra, upp för backen till järnvägsstationen. Jag kom fram alldeles svettig och blöt av regnet, bara för att få veta att tåget är en halvtimme försenad----tack så mycket!! Då fick man stå där i kylan, och bli alldeles blöt av regnet, då det blåste så stark att det inte gjorde någon som helst skillnad om man stod under tak eller inte!
Jag fortsatte att frysa under hela resten av dagen..blev inte varm förrän jag fick kliva in i duschen när jag väl kom hem på kvällen!..

Jag mötte Sven inne på centralen..först gick vi till banken..men det var så som förra gången, förgäves. Vi kollade lite på studenttågen som inte verkade bry sig om regnet, fulla och högljudda som de var...ganska fascinerande..haha..det måste ha regnat non-stop igår, så vi gick in på kulturhuset och satte oss på kafét högst upp i huset, med bra panoramablick över Sergels Torg, men det fanns förstås inga platser kvar vid fönstren.

Det blev en stor bit chokladtårta för mig och ett glas vatten..mumsigt så gott! Hade dessutom ett trevligt samtal med mannen i kassan...han frågade "Which language?"..Jag svarade " Doesn't matter, whatever language is fine"..."So, is Russian ok?"..."No, not Russian. But German, French, English or Swedish is fine with me"...Han började då prata tyska med mig...var ganska kul faktiskt.

Sedan satt vi där, omgivna av mammor eller pappor med små barn..hade trevliga och intressanta samtal..och jag njöt av min chokladtårta...frussen som jag var - perfekt för att må bättre :)
Klockan 5 stängde de..så vi tog en promenad genom stan, studenterna var fortfarande i full gång, fortfarande lika skrikiga (konstigt att de inte blivit hesa ännu!) och ännu fullare...efter en promenix genom gamla stan, och en diskussion kring Terminator Salvations vara eller icke-vara tog vi tunnelbanan tillbaka till centralen där det blev Goodbye...Hjälp vad ett år går fort....helt sjukt faktiskt!


Jag tog sen tåget hem, fick typ sista sittplatsen, jag hann även springa in på pressbyrån och köpa min absoluta favorit sallad - bulgur-kyckling, mmh så gott.
Väl hemma blev jag upphämtad, åkte ner till bolaget för att köpa lite vin, inför ikväll..sedan hem.

Rundade av kvällen med att kolla på film, äta sallad och dricka ett glas rödvin..som ledde till att jag somnade ganska snabbt..:)





Gamla listan:
  • skriva 2 PM - 1 down, 1 kvar!
  • skriva 2 Hemtentor - Får se om det blir av, annars skjuta upp de till augusti-inlämningen
  • Åka till Stockholm idag - Done!
  • Träffa Sven - Done :(
  • Hämta väskan på vinden - Ska jag göra imorron.
  • Packa - På söndag
  • Gå på Akademibokhandeln - På måndag, jag hann inte igår
  • Köpa sommarkläder - På måndag
  • Synkronisera musiken mellan stora och lilla datorn - förhoppningsvis på söndag
  • Fira Antons student - Idag
  • Rätta stavfel och annat smått i uppsatsen - förhoppningsvis idag!
  • TVÄTTA! - Har satt upp tvättid på söndag-eftermiddag
  • Handla godis - ta med - Lördag
  • Hitta en present åt mamma och pappa - Måndag


Så, jag fick idag ännu en ny bevakningsbekräftelse - Julie Cohen - Girl from Mars.
Jag kommer att ha mycket att läsa när jag kommer tillbaka om ca 7 veckor...

04 June 2009

Ny lista

Usch, jag hade mardrömmar hela natten. Jobbigt.. Är riktigt trött och skärrad just nu och jag har djupa mörka ringar under ögonen, känner mig otroligt seg..

Ny lista:
  • skriva 2 PM
  • skriva 2 Hemtentor
  • Åka till Stockholm idag
  • Träffa Sven
  • Hämta väskan på vinden
  • Packa
  • Gå på Akademibokhandeln
  • Köpa sommarkläder
  • Synkronisera musiken mellan stora och lilla datorn
  • Fira Antons student
  • Rätta stavfel och annat smått i uppsatsen
  • TVÄTTA!
  • Handla godis - ta med
  • Hitta en present åt mamma och pappa
Nä, nu ska jag läsa dumma texten på norska inför fjärde PMet, sedan borde jag nog äta lunch..men jag är inte dugg hungrig..och känner mig riktigt tjock idag ..uschusch

03 June 2009

The Queen is simply the Queen

Så, jag kom hem nyss..för drygt 8 minuter sedan, det blev något senare än tänkt. Så det ser nog mörkt ut på PM fronten...men vem bryr sig? JAG FICK VG!!! VG PÅ UPPSATSEN!!!
jag är alldeles förstörd, hade aldrig någonsin trott det...HJÄLP!! behöver andas! Jag är så himla uppe i varv..ojojojoj..

nä, nu ska jag ta en dusch, sedan blir det middag bestående av jordgubbar, vattenmelon och filmjölk...sen bär det av till bion...

Hjälp

Jag försov mig...uschuschusch..typiskt.
Nu måste jag springa med en 10kilos väska..uschuschusch...
Hjälp.
jag är otroligt nervös:(

02 June 2009

Tungt

Väskan som innehåller alla böcker som jag ska återlämna på biblioteket imorron är tung...10 kilo väger den! Hur ska jag orka bära den hela vägen upp till järnvägsstationen, genom centralen..hela vägen upp från pendeln till skolan? HJÄLP!!!!! Måste ju dessutom ta med mig min vanliga väska, med skolmaterial, pocket och musik till tågresan, mat och dricka, laptop...
Jag får träningsvärk av att bara tänka på det :(

Jag har nu försökt formulera en liten opponering, men det låter hela tiden så där : Bra gjort, ja, alla krav uppfylls. Väldigt intressant! Well done! Bra!!! Intressant läsning! Hittade bara tre stavfel! Nej, jag skulle inte ändra något.
Hm, inte särskilt givande eller hur? Måste komma på konstruktiv kritik...eller iaf en motivering till varför jag tycker något är bra...
aaargh..orkar inte mer!!!

ska gå lägga mig nu...måste upp tidigt ..blääää

Choklad + bok

Så, nu har jag avklarat 3 stycken PM och gått 7400 steg. Mitt mål för efter semestern är att gå minst 15'000 steg om dagen...

Nu ska jag ta en välbehövlig paus, äta massor med choklad och läsa en bok...jag orkar inte äta nyttigt och försöka göra allt så att jag passar in i mina favorit-Jeans igen, nu när jag är under stress och måste plugga!..

Börjar bli lite smått nervös inför imorgon, jag hoppas hoppas hoppas att jag får godkänd i uppsatsen..vet inte om jag kommer att kunna sitta där och lyssna på all dålig kritik efter att ha kämpat så mycket att ens kunna lämna in den. Får se hur det blir....Wish me luck :D

Aj till Yay

Yay!!
Nu är två PM klara..juppi ( egentligen inte så mycket att vara glad för, eftersom kvaliteten verkligen är dålig! Och jag har ju inte ens kommit halvvägs ännu!)


Ska strax gå ut på promenix, behöver verkligen lite frisk luft, och det har slutat regna...får väl hoppas att det är uppehåll i minst en timme till!


Sen ska jag försöka skriva PM nr 3, därefter får det vara nog för idag. Måste ju förbereda mig inför opponeringen imorron ju!...


Opponeringen börjar kl. 10, det betyder att jag måste ta tåget kl. 8, otroligt länge sen jag har åkt så där tidigt..hoppas bara att jag får en sittplats..kommer att behöva sova!


Ingen aning hur lång tid opponeringen tar, men jag hoppas att jag kan åka hem igen tidigt på eftermiddagen. Försöker förbereda PM 4 på tåget hem och skriva klart det efter hemkomsten.


På kvällen är det dags att gå på bio, det ska bli kul.....försöker få in PM 5 efter det....

Torsdagen ska jag tillbringa i Stockholm...med hemtentaplugg på tåget....

Aj

Jag har hittat fyra nya märken på halsen..alla röda och gör ont..sjukt konstigt...som typ en spindelallergi eller nåt...lite roligt är platsen som de första två betten är placerade på, på halsens sida..några centimeter nedanför mitt vänstra öra...ser lite ut som om en vampyr har bitit mig..haha..

Jag har skrivit ett PM nu, med väldigt låg nivå..men jag orkar inte ta tag i det just nu..dessutom är materialet som PMet är baserad på på norska..jag kan ju knappt svenska..norska är rena skjflöshldfjödhgorhgldkfjdrgoaeruyu95u34kfdmglkrfjngoeruhjtugohläaikvgjnetrhngtedobeaujbetroibhjiketrojrhiajmrthuszoöujgzfnhiiiibnzatuohajrojkndgtbujerhoaubdgjktrhoeuy0a8tjikero5u8tygijmbiktnhjoe3u8t5u9h8uy
fattar nada...


Gillar verkligen inte att det regnar och ska göra det hela veckan..regn får mig att vilja krypa upp i sängen dra upp täcket över öronen, lyssna på shinedown och läsa en bra bok och mumsa på choklad. dessutom har jag svårt att motivera mig att gå ut och röra på mig ...en ond cirkel det..

Spiderwoman

Again its raining, Again its raining against my window..it's soothing..it puts me to sleep when I should be awake....

Mina spindelbett har börjat göra ont, det är två stora röda märken och det gör ont. Det svider inte, det kliar inte, utan det gör ont. Tyvärr har jag inte fått några speciella krafter, jag har inte börjat se utan linser och jag har inte heller blivit stark och vältränad..och gå upp på husväggar har jag inte heller lyckats med än...eller göra några spindelnät..nej, mina spindelbett har inte gett mig något annat än smärta!

Jag borde sluta babbla här..vem orkar läsa så många inlägg??
Snart dags att göra lunch, jag hoppas att regnet slutar upp ett tag sen, så att jag kan få ihop några steg och lyssna på Eclipse.. har haft lite tråkigt (försöker göra allt annat än att skriva PM..) så jag har börjat ordna lite med mina böcker....





Uppblåsbart badkar

Det blev inga PM idag heller....däremot satt jag ute på balkongen och läste uppsatsen som jag ska opponera på, för att sammanfatta det: den är 1000 gånger bättre än min. Ingen aning vad jag ska säga på onsdag. Svårt att komma med konstruktiv kritik om allt är perfekt...på min egen uppsats däremot skulle jag kunna lista upp kritik på lika många sidor som den är lång!

Därefter blev det mer tennis..Mr. Big Shirt åkte ut :(...och så ringde mamma och pappa, de kom hem nyss från pingst-semestern ( japp, orättvist att de var lediga idag också!!!)....

Berättade för pappa om mina planer att renovera lägenheten..och hans förslag var att skaffa ett uppblåsbart badkar..hahahahahahahahahahahahahahahahaha

Så, imorron måste jag skriva 5 PM..typ omöjligt. Får se om jag orkar upp om 4 timmar...

väderleksrapporten har regn och rusk hela veckan..6 grader på fredag!...stackars Anton..vem vill fira studenten i vinterjacka?

01 June 2009

Paris

Juppi...har precis bokat Paris-resan..flyget blev ungefär så dyrt som jag hade tänkt...men hotellet..oj hotellet..jag fick det för 3000kr för 5 dagar...stort dubbelrum med en stor säng och en soffa som går att göra till två sängar om man nu så önskar....yay :)
Paris, here I come !!!!









Running against time

Ingenting, absolut ingenting har gått som planerat idag.
Var uppe redan kl.5, ute på promenix..men lyckades somna om sedan igen, istället för att börja plugga.
Sedan hade jag glömt bort att det var tennis, och den drog ut på tiden så jag fick ställa in min promenad. Bestämde mig istället för att gå ner på stan för att inhandla det sista inför semestern. Det tog ett tag att gå ner dit, eftersom jag hela tiden höll på att tappa den högra skon. (det är det som frustrerar mig med sommaren, det finns inga skor som jag kan ha, eftersom min höger fot är 2 cm mindre än min vänster fot). Sedan lyckades jag spendera en mindre förmögenhet på småsaker, pengar jag inte har.......


Nu har jag precis ätit en skål med jordgubbar och vattenmelon med filmjölk och druckit kallt grönt te till...nu ska jag försöka förbereda mig inför opponeringen...hur jag ska göra med alla PM vet jag inte än..får se...

The Queen and Nature

Okej, det blev ingen gårunda. Jag hade glömt bort att de visar tennis...(mycket som jag glömmer bort, ville äta min lunch till tyska nyheter idag, som jag brukar göra...men det är ju annandag pingst idag, inga nyheter! och där satt jag som ett fån som inte fattar nåt! haha)

det går tyvärr inte så bra för feddo just nu..han har nog fått samma "bug" som Nole och Nadal...Synd:(

Ser mörkt ut för PM-skrivandet :(

Jag och naturen..igår morse var jag nära att ha ihjäl en liten väldigt söt groda...något större än den jag tog kort på förra året



Sedan lite längre upp i skogen så höll jag på att trampa på en orm..blev riktigt skraj..det var den första ormen som jag har sett i naturen..det finns ju typ inga ormar hemma hos mig...

och i morse så måste jag ha gått in i ett spindelnät..för plötsligt började det klia på halsen..där satt en stor spindel...aaaaaaargh!..Jag HATAR spindlar!..Och nu har jag två bett på halsen..och det kliar...dum spindel som bet mig..grr.

Får se om det blir en gårunda..eller om jag ska ner på stan och handla smågrejorna som jag behöver inför resan..För vem vet vad som händer den här gången ute i skogen..kanske blir attackerad av en älg eller ett vildsvin...

To Do List!

Ojojoj, vad tiden går!
Jag löste Twilight problemet, jag köpte Eclipse som audio-book och lyssnar på det medan jag är ute och går. Jag har redan lyckats gå 30'000 steg sedan igår morse! Och jag ska strax ut igen...dessutom är det bra att lyssna på engelska också..inte bara läsa!
Jag har dock inte lyckats skriva några PM än, men vem vill plugga när det är så fint väder? Det ska ju regna igen imorron..
Måste göra en lista över allt som ska göras och hinnas med innan jag åker:
  • Skriva 5 stk. PM
  • Skriva 1 Hemtenta (den andra ska jag skriva i Juli, hade jag tänkt)
  • Förbereda mig inför opponeringen
  • Försöka få tag i böckerna jag behöver till tentan
  • Köpa present åt mamma och pappa
  • Hämta väskan uppe på vinden
  • Packa
  • Gå på akademibokhandeln
  • Apoteket
  • Fika med H
  • Fika med S
  • Gå på bio
  • Fira Antons student
  • Handla alla smågrejor som behövs inför resan
  • Synkronisera musiken mellan min stora laptop och min lilla
  • Boka resan till Paris!
  • Allt annat jag har glömt!
Så, nu ska jag ut på promenix..sen lite solning på balkongen och därefter ska jag börja med PM-skrivandet, jag lovar!

Fått hem två böcker till idag..det tog sin tid..skickades i onsdags..idag försökte de iaf få ner dem genom brevinkastet istället för att lämna en dum avi....

Fick en till bevakningsbekräftelse idag...Claire Allan - Feels like maybe (men den är lite dyr och tar 26-40 dagar att skickas!!! hmm)