29 May 2009

Queen of Books

Vodka + bara 3 timmar sömn = ingen bra idé.
Ska gå och sussa strax...

Fick äntligen hem Twilight boxen










Jag är rädd att kommer att förstöra dem när jag läser..funderar allvarligt på att läsa klart de på laptopen, istället för i bokform..eller köpa de en gång till på pocketshop eller nåt, hur korkad är inte jag?

Ska gå lägga mig nu..sovmorgon imorron..Härligt :D

Varför är brittisk/irländsk chick-lit bättre än amerikansk?

The Zombie Queen

Vilket underbart väder! Oj, vilken skillnad jämfört med igår. (Inte att jag ser så mycket, mina ögon är så smååå och tydligen är 3 timmars sömn inte så bra för hyn heller..vem hade trott det..haha)

Jag har nyss lämnat in min uppsats, 37 sidor, 65'000 tecken, det vill säga 37 sidor fulla av blabla och skräp och mitt ego, skulle inte förvåna mig om jag får underkänd...man kan typ säga att det skulle vara Guds straff, ett tecken i tiden..sen kan jag träda fram som profet och bli ledare till en millennaristisk rörelse..det skulle väl vara nåt..eller hur? Nej, jag hoppas att den går igenom, så att jag förhoppningsvis slipper Religionsvetenskapen i höst.

Sitter och lyssnar på lovebugs, har äntligen hittat min gamla skiva...ååå vilka minnen!
Försökte ligga ute på balkongen ett tag och sola..men det blev alldeles för varmt och eftersom jag är så vit och degig blev jag alldeles röd i ansiktet...

Hörde av mig till S också och undrade om han hade tid att träffas nästa vecka..och det hade han..Yay :)
Mycket som ska hinnas med att göra på bara 11 dagar, måste försöka hitta någon present till mamma och pappa också, och så kanske köpa några sommarkläder..och jag måste leta efter min bikini, den är och förblir försvunnen..aaargh!

Men idag och imorgon ska jag ta det lugnt, gå på promenader, njuta av solen, dricka vodka-orangina, äta pizzabaguetter och glass, läsa, kolla en trevlig film..kanske ta nån fika nånstans....eller gå på bio..vem vet.
På söndag ska jag börja med plugget igen..5 stycken PM och två hemtentor samt en opponering kvar!...

Nu ska jag strax gå och hämta Twilight-bokboxen, jag hann inte igår :(

Queen of Sleep

Jag borde gå och lägga mig nu, klockan är halv fyra på morgonen, har snart varit uppe i 24 timmar.
Uppsatsen är uppe i 37 sidor nu, och redan två dagar försenad.
Och jag är inte ens klar med den..uschusch..borde skriva klart den nu, men har ingen lust att tejpa fast ögonlocken ...:P

28 May 2009

Chips + Sommar = ingen bra kombination!

Allting går så segt idag. Har skrivit 32 sidor nu och skickat ännu ett utkast till handledaren, men jag har fortfarande Analys/Diskussion delen kvar att skriva, sedan måste jag finputsa språket och kolla med all formalia...och jag har fortfarande ingen rubrik förutom Guds straff.

Jag har precis tagit en kortare paus och ätit lite mer än en halv påse chips. Sourcream and Sweet Chili..hjälp så gott! Och självklart står det på aftonbladet sen att sommarvädret ska komma hit. Blää. Tack vare alldeles för mycket plugg, alldeles för mycket regn och alldeles för många förkylningar och andra konstiga sjukdomar är jag inte alls i bikini-form. Därför ska jag också spendera hela sommaren på ett kontor, så det så!


Fick idag meddelande från bokus att en av mina bokbevakningar finns att köpa nu. Så himla typiskt! Ska åka hem om 12 dagar, bara 7 arbetsdagar kvar! Självklart skickas det inom 5-8 arbetsdagar..blääääää.

Hoppas att den finns på akademibokhandeln i Stockholm ( men de är ju så sega med att ta in nya böcker...)

Så, snälla akademibokhandel, ta in Molly's Millions av Victoria Connelly, är ni snälla!

Det fortsätter regna, det fortsätter plaska mot fönstret...nu har jag i alla fall en ursäkt att inte gå ut på min promenix....

Uppsatsdags igen...vill ha choklad..nu!

Queen N writing

Och så sitter man här i mysrummet, medan regnet plaskar mot fönstret försöker jag hitta någon form av intelligens i min dammiga hjärna och skriva klart C-uppsatsen, som på något konstigt sätt har krympt till 28 sidor under natten.
Det ser mörkt ut för seminariet idag, och kostnaden att lämna igen alla mina böcker nästa vecka istället kommer att vara skyhög!
Jag hoppas att tentan går att skriva även utan det här sista seminariet. Varför får man alltid ångest när man "skolkar", varför hör man alltid mammas röst i bakhuvudet? Hon är ju för f*n flera hundra mil härifrån! Konstigt att jag kan gå emot de flesta regler som de har satt upp när man bodde hemma, såsom att inte äta i sängen eller framför tvn, att alltid äta upp det som ligger på tallriken, alltid städa upp i köket efter måltiden och aldrig dricka direkt ur flaskan. Att inte sova längre än till 9 på helger, och 7 på vardagar. Och så vidare...


Så, nu ska jag låta inspirationen flöda....och se fram emot en kväll med en stooooooor chipspåse, choklad, orangina och tredje Twilight boken ( visst låter det bättre än att sitta inne i centralen och titta på gubbar som går runt och letar efter pantflaskor i soporna?)

Life is too short to....

:D jag såg precis att de på Trashionista har recenserat en av mina favorit böcker, för att läsa recensionen klicka här

Jag ska nog gå och lägga mig nu. Uppsatsen är 30 sidor lång nu, det saknas en teori-del, en fullständig analys/undersökning, samt diskussion/slutsats.
Det kommer att bli en lång dag idag, skriva klart uppsatsen, sedan ta tåget till Stockholm och vara med på ett seminarium som jag inte har läst ett dugg inför, sedan sitta en timme inne på centralen där jag måste tvinga mig själv att inte köpa upp hela pocketshop, och samtidigt torteras av pizza hut lukten...Life is not fair :D

Der Lesende

Ich las schon lang. Seit dieser Nachmittag,
mit Regen rauschend, an den Fenstern lag.
Vom Winde draußen hörte ich nichts mehr:
mein Buch war schwer.
Ich sah ihm in die Blätter wie in Mienen,
die dunkel werden von Nachdenklichkeit,
und um mein Lesen staute sich die Zeit. -
Auf einmal sind die Seiten überschienen,
und statt der bangen Wortverworrenheit
steht: Abend, Abend... überall auf ihnen.
Ich schau noch nicht hinaus, und doch zerreißen
die langen Zeilen, und die Worte rollen
von ihren Fäden fort, wohin sie wollen...
Da weiß ich es: über den übervollen
glänzenden Gärten sind die Himmel weit;
die Sonne hat noch einmal kommen sollen. -
Und jetzt wird Sommernacht, soweit man sieht:
zu wenig Gruppen stellt sich das Verstreute,
dunkel, auf langen Wegen, gehn die Leute,
und seltsam weit, als ob es mehr bedeute,
hört man das Wenige, das noch geschieht.

Und wenn ich jetzt vom Buch die Augen hebe,
wird nichts befremdlich sein und alles groß.
Dort draußen ist, was ich hier drinnen lebe,
und hier und dort ist alles grenzenlos;
nur daß ich mich noch mehr damit verwebe,
wenn meine Blicke an die Dinge passen
und an die ernste Einfachheit der Massen, -
da wächst die Erde über sich hinaus.
Den ganzen Himmel scheint sie zu umfassen:
der erste Stern ist wie das letzte Haus.

Aus: Das Buch der Bilder
Rainer Maria Rilke

27 May 2009

Dålig dag idag :(

Vad ska jag säga..inte min dag idag..absolut inte :(
Väcktes alldeles för tidigt, kunde inte somna om, så många saker som är oklara just nu. Så mycket som ska göras samtidigt. Ingen inspiration, ingen motivation, otur. Och jag som precis hade bestämt mig för att köpa min lilla älskling ute på mediamarkt om jag lyckas med allting. Men blir det inga studier i höst, så blir det inte heller en söt rosa sony vaio =(
Sen så förlorade hunken i tennis..och det ryktas att han ska sluta när tennisåret är över, så man får aldrig mer se honom svettas på grus...:(
Nu ska jag sitta uppe hela natten och skriva....
Imorgon bär det av till Stockholm (om jag hinner)...och så får jag äntligen hem Twilight boxen, med alla 4 böcker :)....synd att de skickade mitt andra bokpaket med B-post, så det blir ingen läsning i helgen heller...måndag får det bli ...


Lyssnar på Hinder om och om och om igen..." I'm in the middle of a breakdown...."

26 May 2009

Jobbig vecka/veckor!!!

Det är mycket att göra, och jag har haft rejäl boktorka! Inte att jag har tid att läsa egentligen, men det skulle ju vara skönt att se fram emot någonting medan man pluggar!
Jag måste skriva klart uppsatsen, helst redan igår!! Jag ligger så otroligt mycket efter schemat, och innehållet är bara trams och skräp! Och språket, uschusch..jag borde ha läst fler böcker på svenska, pluggat mer svenska. Jag måste gå igenom de mest konstiga översättningsvägar hittills. Aja, det visar i alla fall att jag fortfarande kan tänka logiskt och utanför de normala vägarna, det är nästan så att jag trodde att jag har blivit av med mina hjärnceller under de senaste veckorna!
Förutom uppsatsen så ska jag skriva antagningsprov imorgon, där jag tror att det blir ett problem med svenska-kunskaperna, och bristen på information och förberedelse kommer inte precis att hjälpa till!
Ska också skriva 5 stycken PM (hjälp!!!!) och två hemtentor. Och så sista seminariet på Torsdag, och om jag lyckas skriva klart uppsatsen i tid (vilket typ är omöjligt!) så är det ventilering nästa vecka också.
Nej, boktorkan hjälper absolut inte till att förbättra situationen! Och det blir inte lättare att jag har en hel trave med böcker som jag har lagt undan till semestern, som ska påbörjas om 13 dagar! Får se om jag får plats med alla i resväskan!

  • Kristin Harmel - Italian for Beginners
  • Jessica Fox - The One that got Away
  • Ellen Shanman - Right Before Your Eyes
  • Caprice Crane - Forget About it
  • Freya North - Secrets
  • Jenny Colgan - Diamonds Are a Girls Best Friends
Plus några fler som borde komma hem vilken dag som helst nu....
Och vad jag vill läsa! Nu! Det är det enda som brukar ta bort all min ångest, och jag har rejäl ångest just nu!

Varför måste det regna just nu? Ska ju strax ut på min promenix...Bläää